Eddy Keuninckx    10 jun. 2012 : 10:53
 Niets    Informatief

Mooie Run for Nature 2012

De weergoden waren ons goed gezind op zondag 10 juni: tijdens de hele Run for Nature 2012 is het prachtig weer geweest. Een zonnetje en een temperatuur die heel aangenaam was om te lopen. Dit jaar verschenen (ondanks dat het vaderdag was) 76 lopers aan de start. Dat is toch weer een kleine stijging t.o.v. vorig jaar.

Het parcours ging dit jaar helemaal over onverharde wegen (op sommige plekken een beetje modderig, maar het ging toch). Een onverwachte moeilijkheidsgraad was dat er over een deel van ons parcours ook een MTB-tocht liep met ca. 1200 fietsers. Gelukkig hadden zowel de lopers als de meeste fietsers begrip voor elkaar, zodat er niemand omver is gereden.

In totaal liepen 31 mensen de 5 km. Winnaar was Patrick Sevenants met een tijd van 20 min en 38 seconden, op de voet gevolgd door Joost van der Linden die maar 2 seconde langzamer was.

Aan de 10 km deden 45 lopers mee. De winnaar daar was Danny Dekens met een tijd van 39 min en 27, met vlak daar achter de eerste vrouw: Liesbeth Wouters met een tijd van 39 min en 59 seconden.

Maar aangezien deelnemen belangrijker is dan winnen werden alle atleten aangemoedigd, tot en met de laatste.Onze dank gaat in de eerste plaats uit naar Peter Dreessen van atletiekclub ROBA die zoals bij alle vorige edities weer instond voor de tijdwaarneming.

Verder ook dank aan alle helpers die er weer voor gezorgd hebben dat de 76 deelnemers een aangename voormiddag hebben gehad.